Profil - Jaromír Kubín

BIO

Jméno:                                          Jaromír Kubín

Datum nar.:                                 29.4.1987 v Karlových Varech

Bydliště:                                       Jáchymov

Oddíl/Tým:                                  Kilpi Kome klub Kraslice, z.s.

Zaměstnání:                               Profesionální hasič (HZS Karlovarského kraje)

Vzdělání:                                     Středoškolské s maturitou (SPŠ Ostrov)

Kurzy:                                          Záchranář na volné vodě (Mistr plavčí)

                                                    Trenér triatlonu III. třídy


O mě

Ahoj Kamarádi, vítejte na mých stránkách.

Se sportem jsem začal jako malý špunt. Tehdy mi táta kopl fotbalovou merunu a stačilo pár dotyků a bylo jasné, jakým směrem se budu ubírat. Jelikož jsme bydleli na fotbalovém hřišti TJ Lokomotiva (táta zde hrál a dělal správce hřiště), tak jsem se od 4 let motal na hřišti komukoli, kdo tam přišel trénovat. Asi o rok později už jsem docházel na žákovské tréninky, ale motat na hřišti chlapům a dorostu jsem se nepřestal.

První zlom přišel ve třetí třídě základní školy, kdy mi paní třídní učitelka doporučila navštívit nábor karlovarského Slovanu, oddílu běžeckého lyžování. Od té doby u mě vzrůstal zájem a zápal o tento zimní sport, až zcela nad fotbalem vyhrál. Žákovské kategorie jsem zvládal spojovat zimní běžky a letní fotbal zcela bez bez problémů. Ale hlavně! Oba sporty mě stále bavily a naplňovaly mě.

Druhý zlom nastal v 15-ti letech, kdy už začal být důraz kladen na speciální rozvoj fyzické kondice v daném sportu. Na plné čáře vyhrálo běžecké lyžování a přechod pod trenéra Míru Petráska byl jen třešničkou na dortu. Vše šlo velmi dobře a trénink se vyvíjel správným směrem, ale bohužel jsem začal být v zimních měsících často nemocný a moje výkony tím trpěly. 

Třetí zlom přišel přibližně v plnoletosti. Díky nemocem jsem nemohl jezdit na závody a ukazovat trenérům, jak dobře na to jsem, takže mi utíkali nominace na nejdůležitější závody zimní sezony. A tak jsem se pomalu začal vracet k fotbalu. Poté přestup do lepšího týmu a rozhodnutí skončit s běžkami úplně. 

Čtvrtým zlomem se staly dva momenty. Prvním z nich byl přetržení křížových vazů v koleni a druhý nástup na FTVS UK. Strach o kolena a nemožnost častého fotbalového tréninku vedli k rozhodnutí vsadit vše na dráhu trenéra. Jenomže, při výběru specializací mě zaujalo trenérství triatlonu a jelikož jsem potřeboval pár kreditů navíc, zapsal jsem se na něj. Poté už šlo ráz na ráz a z triatlonu se stal sport číslo jedna.

V té době už nějaký ten rok triatlon dělalo pár kamarádů z Varů, takže po dohodě s trenérem Janem Novákem jsem s nimi začal trénovat. Samozřejmě přede mnou bylo hodně práce, ale snažil jsem se. 

Dalším zlomem bylo předčasné ukončení studií a začátek profesního života jako barman. Noční životní styl si z tréninkem moc nerozuměl a tak se ze mě stal jen hobbík, co si občas střihne nějaký závod, když mu to čas dovolí.

Poslední zlom má několik etap. V první jsem se seznámil se svou ženou Luckou. V této etapě života dochází k uvědomění si, že takhle to dál nejde a člověk se musí vydat jinou cestou. S tím souvisí druhá etapa, nástup k hasičům. Požadavky na fyzickou kondici vedli ke třetí etapě. Opětovnému nastartování sportovní kariéry, kdy jsem se nechal ukecat jáchymovskými fotbalisti, abych jim pomohl, že se jich schází málo vedlo ke 4. etapě a to, rekonvalescenci po plastice křížového vazu v koleni. V této době jsem přečetl pár knih, znovu jsem se zamiloval do triatlonu. 

Za obrovské podpory manželky a syna se snažím splnit si spoustu sportovních snů. No a jak mi to jde? Posuďte sami.



Jaromír Kubín - triatlet
Všechna práva vyhrazena 2021
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky